Aluminijasta ograja – trajna, estetska, brez posebnega vzdrževanja

Aluminijasta ograja je trajnostna izbira za vaš dom ali poslovni objekt. Spoznajte prednosti aluminija v primerjavi z drugimi materiali za ograje.

Aluminijasta ograja morda ni prva misel, ko razmišljamo o ograjnem sistemu, toda zaradi prednosti, ki jih prinaša, je ena boljših izbir. Aluminij ima namreč mnoge ugodnejše lastnosti kot jeklo, les in umetni materiali.

Trajnost, videz in enostavna vgradnja

Med glavnimi prednostmi tega lahkega in vsestranskega materiala je njegova trajnost oziroma izjemno dolga življenjska doba brez posebnega vzdrževanja. Aluminij, obdelan s postopkom eloksacije ali barvanja je odporen na vremenske vplive in druge dejavnike iz okolja. Za razliko od navadnega jekla ga ni treba barvati vsakih nekaj let in ne rjavi.

Aluminij ali nerjavno jeklo?

Kaj pa primerjava z nerjavnim jeklom? Slednje je sicer pogosta izbira za ograje, ker ne rjavi in ne zahteva barvanja. Ne gre pa prezreti tudi njegovih pomanjkljivosti, kot so teža, nemožnost izbire različnih barv in visoka cena.

Aluminijaste ograje za balkon se tukaj izkažejo z večjo fleksibilnostjo. Z barvanjem v eno od barv po RAL-lestvici lahko dosežemo popolno barvno skladnost z ostalimi elementi stavbe, kot so fasadni elementi, okna, žlebovi, pločevinaste obrobe in podobno.

Zaradi nizke teže jih lahko vgradimo tudi tja, kjer prvotno ni bila predvidena večja statična obremenitev oziroma zanje ne potrebujemo dodatnih ojačitev ali posebno močnega sidranja.

Alu ograja ne potrebuje posebnega vzdrževanja

Ograje iz aluminija uporabnikom prihranijo čas in stroške za vzdrževanje. Na les in (navadno) jeklo je treba vsakih nekaj let nanesti zaščitni premaz, medtem ko aluminijasto ograjo zgolj občasno očistimo z mokro krpo ali z visokotlačnim čistilnikom.

Skupaj z dolgo življenjsko dobo, ki se meri v več desetletjih, to pomeni dolgoročni prihranek.

Naraven material, ki se lahko reciklira

Za razliko od ograj iz umetnih mas, je aluminij naraven material in hkrati eden redkih, ki ga je mogoče popolnoma reciklirati. Aluminijasta ograja je torej tudi trajnostna, zelena izbira, kar je v teh časih nadvse pomemben podatek.

Brezčasno eleganten videz

Moderna arhitektura daje prednost enostavnim linijam in brezčasni eleganci, kar predstavlja slog, kjer se znova izkažejo funkcionalne in estetske prednosti aluminija. Slednji tako velja za sofisticirano izbiro, ki se izvrstno sklada z arhitekturnimi trendi sodobnega časa.

Cena aluminijaste ograje

Če upoštevamo že omenjeno trajnost oziroma dolgo življenjsko dobo in dejstvo, da aluminij ne potrebuje vzdrževanja, je ograja iz aluminija – kljub nekoliko večjemu začetnemu vložku – na dolgi rok stroškovno učinkovita izbira, primerljiva z ograjo iz nerjavnega jekla.

Na ceno, ki se običajno določa na meter ograje, vplivajo količina materiala, oblika, vrsta končne obdelave in morebitne posebne zahteve. Za informativno ponudbo in ceno aluminijaste ograje nas pokličite na brezplačno številko +386 2 788 01 70 ali pišite na info@meltal.si.

Prenesi svoj bon