10 lastnosti, ki govorijo v prid izbiri Metrapan.

Cena? Energijski prihranek? Trdnost, trajnost, vzdržljivost? Kateri je tisti faktor, ki ima za vas največjo težo pri gradnji hiše? Metrapan je postal zaščitni znak za kakovost zaradi praktičnih, kakovostnih in cenovno dostopnih celostnih rešitev, ki poenostavljajo in pocenijo proces gradnje.

1. VISOKA IZOLATIVNOST

Energijski prihranki so tema, ki zaznamuje sodobni čas. Ne le zaradi finančnega vidika. Tudi zaradi odnosa do okolja, v katerem živimo. Zato se industrija vse bolj osredotoča na materiale, ki vsebujejo komponente z visoko stopnjo izolativnosti. Metrapan Line samonosilni fasadni panel je idealna izbira za gradnjo, ki zahteva lahke, močne, vzdržljive in izolativne materiale. Linija strešnih in fasadnih panelov je oblikovana tako, da dodaja estetsko noto arhitekturi stavbe. Krasi jo elegantnost, preprostost in čistost linij.

metrapan blog

2. VISOKA NOSILNOST IN TRDNOST

Trdnost pomeni varnost. Trajnost pomeni rešitev na dolgi rok. Metrapan v temelj svojega dela postavlja oboje. Strešni in fasadni paneli so zato izdelani iz pocinkane barvane pločevine, dobavljive v različnih debelinah. Večja debelina pločevine zagotavlja večjo nosilnost, boljšo zaščito pred poškodbami in zagotovljeno varnost v ekstremnih vremenskih razmerah.

metrapan blog 2

3. DOLGA ŽIVLJENJSKA DOBA

Kakšno življenjsko dobo pričakujete od svoje strehe in fasade? Tudi mi sledimo cilju – izdelati kritino za več generacij. Vse Metrapan panelne kritine so zato izdelane iz vroče cinkane pločevine z nanosom cinka 225 g/m2 oz. 275 g/m2. Višji nanos cinka namreč pomeni večjo zaščito proti prerjavenju pločevine in s tem znatno daljšo življenjsko dobo kritine.

metrapan blog 3

4. ESTETSKA DOVRŠENOST

Estetska merila gradnje so pri nas postavljena visoko na lestvici prioritet. Zato smo izdelali linijo Isoparfire Elegant, posebej zasnovano tako, da jo lahko uporabljamo na stenah, ki morajo dosegati visoke estetke kriterije in hkrati zagotavljati varnost. Proti ognju odporni paneli razreda A2-s1,d0 so narejeni iz mineralnih vlaken, odlikuje pa jih brezšivni videz s skritimi spojnimi elementi in skupaj s kovinskimi strešnimi paneli Metrapn Fire nudijo celotno rešitev, kadat je zahteva po odnjevarnih objektih.

Elegant2 683x1024

5. GARANCIJA KAKOVOSTI

Stojimo za tem, kar delamo. Metrapan strešne in fasadne panele odlikujeta trdnost in trajnost, ki sta posledica uporabe vrhunskih materialov, kakovostne izdelave in dodajanja posebnih nanosov, ki še dodatno izboljšajo trajnost panelov. Za svojo kakovost zato jamčimo z 10 letno garancijo. Da je kakovost strešnih panelov in garancija še trdnejša, uporabljamo specialno HD granite barvo, s katero lahko dodatno 10 letno garantiramo na razslojevanje barve, 7 letno garancijo na spremembe nianse barve in 3 letno garancijo na 900 m nadmorske višine.

metrapan blog 4

PIVA OKNA IN VRATA ZA PANELNO GRADNJO

1. MODULARNOST

Povezljivost različnih faz gradnje je danes pomembnejša kot kadarkoli prej. Na ta način se zmanjšuje čas gradnje in optimiziramo finančne prihranke. Obenem pa modularna gradnja pomeni širši spekter možnosti uporabe. Piva Group je vodilna multinacionalna družba na področju PVC in aluminijastega stavbnega pohištva. Z Metrapan fasadnimi in stenskimi paneli jo povezuje kompatibilnost izdelkov, kar omogoča, da izvedbo fasadnih panelov in vgradnjo stavbnega pohištva načrtujemo z roko v roki.

metrapan blog 5

2. ZMANJŠANJE ONESNAŽEVANJA

Uporaba PVC stavbnega pohištva bo navdušila vsakogar, ki ob gradnji razmišlja širše in stremi k trajnostnim okoljskim rešitvam. Izbira PVC profilov za stavbno pohištvo pripomore k ohranitvi gozdov, saj so PVC termoplastični materiali pretežno naravnega izvora, za izdelavo katerega je uporabljenih zelo malo neobnovljivih surovin. Nakup PVC stavbnega pohištva torej ni le ekonomična, temveč tudi etična odločitev.

metrapan blog 7

3. VISOKA IZOLATIVNOST

Zaradi visoke toplotne izolativnosti PVC stavbno pohištvo zagotavlja visoke prihranke energije, skladno z zmanjševanjem emisij v okolju. Gre za vodoodbojne materiale, ki zagotavljajo odlično tesnjenje. Posebno oblikovani profili omogočajo lažje odtekanje dežnih kapljic na zunanji površini. Oblika profila pa omogoča tudi odtekanje morebitne vode skozi odvodne odprtine, kar jamči hermetično tesnjenje tudi v najslabših vremenskih razmerah.

metrapan blog 8

4. OGNJEVARNA IZBIRA

PIVA okna in vrata so izdelana iz PVC negorljivega polimera. Vsebnost klora v njem zagotavlja optimalno obnašanje v primeru požara. Celo do te mere, da lahko stavbno pohištvo vpliva na upočasnitev širjenje požara v objektu.

metrapan blog 9

5. RAZNOLIKOST REŠITEV

Okna in vrata znamke PIVA odlikuje vsestranskost uporabe. Vse uporabljene profile pa je mogoče tudi barvati glede na estetske zahteve stranke. Serija Piva 58 je zaradi minimalnih profilov idealna za vgradnjo v zidove manjših debelin. Piva 75 je zasnovana tako, da lahko zadosti najstrožjim zahtevam izolativnosti. Omogoča možnost vgradnje dvoslojnega stekla do debeline 39 mm, jeklena ojačitev na profilu krila in na okvirju pa zagotavlja trdnost in obstojnost. Posebej gre izpostaviti še Piva Sliding linijo, ki s tihimi drsnimi sistem zagotavlja lahko in neovirano delovanje ter obenem zagotavlja trdnost in stabilnost.

metrapan blog 10


Prenesi svoj bon